Varieteteve të rrushit të rritura në Francë

Varieteteve të rrushit të rritura në Francë

Praktikisht të gjitha llojet më të famshme të rrushit të përdorura në verërat në botë janë varietete franceze, që do të thotë se ato ose origjinën në Francë ose u bënë të famshme përmes shprehjes së tyre në verërat franceze. Këto varietete përfshijnë Chardonnay, Merlot, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir dhe Syrah, midis shumë të tjerëve. Gjatë shekujve, varietetet e ndryshme të rrushit janë përshtatur në rajone të caktuara të Francës. Në disa rajone, verëtarët prodhojnë verëra të përziera, nga disa lloje rrushi; Në rajone të tjera, verërat rrjedhin nga një varietet i vetëm.


Varieteteve Bordeaux (të përdorura përgjithësisht në lidhje me varietetet e kuqe):
Cabernet Sauvignon, Merlot dhe Cabernet Franc, kryesisht; Malbec dhe Petit Verdot janë dy varietete të vogla të kuqe të Bordeaux Varieteteve të kuq Rhône: Syrah, Grenache, Cinsault dhe Mourvèdre Varietetet e Bardhë Rhone: Marsanne, Roussanne, Grenache Blanc, dhe Viognier Varieteteve jugore franceze (të përdorura përgjithësisht në lidhje me Reds): Grenache, Cinsault, Mourvèdre and Carignan

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *