Vreshtat e Chateau Beau-Sejour Becot kanë një histori të gjatë dhe interesante në rajon.
Në fakt, ajo që ne njohim si Beau-Sejour Becot sot u kultivua për herë të parë me hardhi nga Romakët e lashtë më shumë se 2000 vjet më parë. Ka mbetje guri të prera në tokën e tyre për ta provuar këtë.
Në kohërat më moderne, ajo që ne njohim si Chateau Beau-Sejour Becot filloi jetën si një pronë në pronësi të murgjve të Saint Martin Abbey në Saint Emilion.
Murgjit administruan vreshtat e Bordos në ato që më vonë u bënë Canon Chateau, si dhe keshtjellat e përdorura për të krijuar përfundimisht Beau-Sejour Becot.
Vreshti prej 20 hektarësh i Chateau Beau-Sejour Becot është mbjellë në 73% Merlot, 21% Cabernet Franc dhe 6% Cabernet Sauvignon. Kjo tregon një rritje të vogël të sasisë së Cabernet Franc dhe një rënie në Merlot të mbjellë në vreshtin e tyre.
Chateau Beau-Sejour Becot është shumë më mirë me të paktën 10-15 vjet plakje Verat e reja mund të dekantohen për 2-3 orë, ose më shumë. Kjo lejon që vera të zbutet dhe të hapë parfumin e saj.
Super Saint Emilion!!
Reviews
There are no reviews yet.