Chateau Ausone, Saint-Emilion 2014

Prona ishte e njohur si “La Villa du Palat”, Ausone është prodhuar për afër 4 shekuj me emrin e nderuar Ausonius.

Château Ausone është një verë Bordeaux nga Saint-Emilion emërtimin, një nga vetëm katër verërave, së bashku me Château Angelus, Château Cheval Blanc dhe Château Pavie të renditet Premier Grand Cru Classe në Klasifikimin e verës Saint-Emilion.

Vreshti 7 hektarësh St. Emilion është mbjellë me 65% Cabernet Franc dhe 35% Merlot. Kjo shënon një ndryshim të ngadaltë në vreshtin gjatë viteve me mbjelljen e më shumë Francit të Cabernet dhe zvogëlimet në Merlot.

Ekziston edhe një pjesë e vogël e Cabernet Sauvignon e mbjellë edhe në Ausone.
Cabernet Sauvignon përfshihet vetëm në verën e dytë. Dendësia e hardhisë varion nga 6,500 deri në 12,000 hardhi për hektar për pjesën më të madhe të vreshtit.

Thjesht nje nga verat me te mira ne bote!!

 

 

Categories: , Tag: Product ID: 2410

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Chateau Ausone, Saint-Emilion 2014”

Your email address will not be published. Required fields are marked *