Saint-Émilion

Showing 1–12 of 29 results

  • view

    Chateau Ausone, Saint-Emilion 2014

    Prona ishte e njohur si “La Villa du Palat”, Ausone është prodhuar për afër 4 shekuj me emrin e nderuar Ausonius.

    Château Ausone është një verë Bordeaux nga Saint-Emilion emërtimin, një nga vetëm katër verërave, së bashku me Château Angelus, Château Cheval Blanc dhe Château Pavie të renditet Premier Grand Cru Classe në Klasifikimin e verës Saint-Emilion.

    Vreshti 7 hektarësh St. Emilion është mbjellë me 65% Cabernet Franc dhe 35% Merlot. Kjo shënon një ndryshim të ngadaltë në vreshtin gjatë viteve me mbjelljen e më shumë Francit të Cabernet dhe zvogëlimet në Merlot.

    Ekziston edhe një pjesë e vogël e Cabernet Sauvignon e mbjellë edhe në Ausone.
    Cabernet Sauvignon përfshihet vetëm në verën e dytë. Dendësia e hardhisë varion nga 6,500 deri në 12,000 hardhi për hektar për pjesën më të madhe të vreshtit.

    Thjesht nje nga verat me te mira ne bote!!

     

     

    Read more
  • view

    Chateau Beau-Sejour Becot, Saint Emilion 2012

    Vreshtat e Chateau Beau-Sejour Becot kanë një histori të gjatë dhe interesante në rajon.

    Në fakt, ajo që ne njohim si Beau-Sejour Becot sot u kultivua për herë të parë me hardhi nga Romakët e lashtë më shumë se 2000 vjet më parë. Ka mbetje guri të prera në tokën e tyre për ta provuar këtë.
    Në kohërat më moderne, ajo që ne njohim si Chateau Beau-Sejour Becot filloi jetën si një pronë në pronësi të murgjve të Saint Martin Abbey në Saint Emilion.

    Murgjit administruan vreshtat e Bordos në ato që më vonë u bënë Canon Chateau, si dhe keshtjellat e përdorura për të krijuar përfundimisht Beau-Sejour Becot.

    Vreshti prej 20 hektarësh i Chateau Beau-Sejour Becot është mbjellë në 73% Merlot, 21% Cabernet Franc dhe 6% Cabernet Sauvignon. Kjo tregon një rritje të vogël të sasisë së Cabernet Franc dhe një rënie në Merlot të mbjellë në vreshtin e tyre.

    Chateau Beau-Sejour Becot është shumë më mirë me të paktën 10-15 vjet plakje Verat e reja mund të dekantohen për 2-3 orë, ose më shumë. Kjo lejon që vera të zbutet dhe të hapë parfumin e saj.

    Super Saint Emilion!!

    Read more
  • view

    Château CANON LA GAFFELIERE, Saint-Emilon 2014

    Château Canon-la-Gaffelière është në pronësi të Comte von Neipperg.
    E vendosur në qendër të Saint Emilion,
    Ajo eshte nji nga verat me te njohura ne Bordo, 19.5 hektarë vreshta të Canon-la-Gaffelière (Merlot 55%, Cabernet Franc 40%, Cabernet Sauvignon 5%) shtrihen  në sipërfaqe relativisht të rrafshëta, ranore me rërë dhe nëntokë ranore-argjile. vera qendron 18 muaj në fuçi lisi, 50% të reja.
    Eshte e klasifikuar si një Grand Cru Classé.
    Vertet nji perle nga Saint Emiloni,Mund te shijohet me cdo lloj mishi dhe peshku

    
    
    Read more
  • view

    Château Canon Premier Grand Cru Classé – Saint-Emilion 2013

    E famshmia Château CANON
    Canon, një pronë e famshme e Saint-Emilion është emëruar pasi Zhak Kanon bleu prona në 1760.
    Që nga viti 1996 ajo ka qenë në pronësi të komanise modes Chanel, te cilet gjithashtu zotërojne Château Rauzan-Ségla në Margaux.

    Kjo verë ka nevojë te qendroj ne qilar per 12-40 vjet për të treguar sa më mirë cfare mrekullie eshte Canon,
    Klasifikohet si 1er Grand Cru Classé (B).

    Chateau Canon shkon më së miri me të gjitha llojet e pjatave klasike të mishit, viçit, mishit të derrit, qengjit, rosave, pule të pjekur.
    Si dhe sigurisht me peshkun,pastat,djathrat
    Me pak fjale me cdo gje 😀

     
    Read more
  • view

    Château Cheval Blanc, Premier Cru Classé, Saint Emilion 2004

    Château Cheval Blanc

    Vreshtat janë rritur në vendin e quajtur Cheval Blanc me shekuj dhe vreshti i Saint-Emilion ka prodhuar verëra me cilësi të jashtëzakonshme vit pas viti, dekada pas dekadës, që nga antikiteti i vonë … ato janë disa nga më të mirënjohurit në botë – dhe Château mitik Cheval Blanc është në ballë të tyre

    Pjesa më prestigjioze e historisë së Cheval Blanc mund të thuhet se daton nga 1832, kur Jean-Jacques Ducasse, Presidenti i Gjykatës së Tregtisë Libourne, bleu thelbin e pasurive të sotme. Gjatë njëzet viteve të ardhshme, blerja e parcelave që i përkisnin Château Figeac çoi në krijimin e vreshtit 39 hektarë siç e njohim sot. Konfigurimi ka mbetur praktikisht i pandryshuar. Martesa e vajzës së Zhan-Zhakut, Henriette, me Jean Laussac-Fourcaud, një tregtar i verës Libourne, hapi një kapitull të ri në historinë e Cheval Blanc që do të përcaktojë dhe konsolidojë identitetin e kësaj prone unike.

    1878
    Cheval Blanc fitoi medaljen e tyre të parë të artë në Ekspozitën Universale në Paris

    E vendosur në komunën e Saint-Emilion, por në kufi me Pomerol, pasuria përbëhet nga 39 hektarë të ndarë në dyzet e pesë parcela. Secila prej tyre, në një mendje të caktuar, trajtohet si një vresht i veçantë për shkak të dallimeve në moshën e vreshtave, varietetin e rrushit, llojin e tokës, etj. Kombinimi i këtyre shumë aspekteve përbën kompleksitetin e madh të Cheval Blanc.

    Varieteteve të rrushit:

      52% Cabernet Franc, 43% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon,

    Disa nga verërat më të mira marrin më shumë se 20 vjet para se të piqen! Chateau Cheval Blanc ofron pijen e saj më të mirë dhe duhet të arrijë pjekurinë kulmore midis moshës 15-50 vjecare . Vitet qe ne disponojm jane 15 vjet e larte !!

    Château Cheval Blanc klasifikohet si: First Growths,Premiers Crus ( Ska nevoje per shume fjale 😀 )

    L115,000.00 Add to cart
  • view

    Château Cheval Blanc, Premier Cru Classé, Saint Emilion 2007

    Château Cheval Blanc

    Vreshtat janë rritur në vendin e quajtur Cheval Blanc me shekuj dhe vreshti i Saint-Emilion ka prodhuar verëra me cilësi të jashtëzakonshme vit pas viti, dekada pas dekadës, që nga antikiteti i vonë … ato janë disa nga më të mirënjohurit në botë – dhe Château mitik Cheval Blanc është në ballë të tyre

    Pjesa më prestigjioze e historisë së Cheval Blanc mund të thuhet se daton nga 1832, kur Jean-Jacques Ducasse, Presidenti i Gjykatës së Tregtisë Libourne, bleu thelbin e pasurive të sotme. Gjatë njëzet viteve të ardhshme, blerja e parcelave që i përkisnin Château Figeac çoi në krijimin e vreshtit 39 hektarë siç e njohim sot. Konfigurimi ka mbetur praktikisht i pandryshuar. Martesa e vajzës së Zhan-Zhakut, Henriette, me Jean Laussac-Fourcaud, një tregtar i verës Libourne, hapi një kapitull të ri në historinë e Cheval Blanc që do të përcaktojë dhe konsolidojë identitetin e kësaj prone unike.

    1878
    Cheval Blanc fitoi medaljen e tyre të parë të artë në Ekspozitën Universale në Paris

    E vendosur në komunën e Saint-Emilion, por në kufi me Pomerol, pasuria përbëhet nga 39 hektarë të ndarë në dyzet e pesë parcela. Secila prej tyre, në një mendje të caktuar, trajtohet si një vresht i veçantë për shkak të dallimeve në moshën e vreshtave, varietetin e rrushit, llojin e tokës, etj. Kombinimi i këtyre shumë aspekteve përbën kompleksitetin e madh të Cheval Blanc.

    Varieteteve të rrushit:

      52% Cabernet Franc, 43% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon,

    Disa nga verërat më të mira marrin më shumë se 20 vjet para se të piqen! Chateau Cheval Blanc ofron pijen e saj më të mirë dhe duhet të arrijë pjekurinë kulmore midis moshës 15-50 vjecare . Vitet qe ne disponojm jane 15 vjet e larte !!

    Château Cheval Blanc klasifikohet si: First Growths,Premiers Crus ( Ska nevoje per shume fjale 😀 )

    L109,000.00 Add to cart
  • view

    Chateau Faugeres Saint Emilion 2015

    Kështjella Faugeres ka një histori të gjatë në SAINT Emilion që daton nga viti 1823. Në ato ditë, vreshti ishte në pronësi të familjes Esquissaud. Prona mbeti në duart e së njëjtës familje për rreth 160 vjet.

    Në 1987, vreshtat u morën nga familja Guire që ishin pasardhës të drejtpërdrejtë të familjes Esquissaud. Nën drejtimin e Pierre-Bernard Guire dhe gruas së tij Corinne Goulez, Chateau Faugeres filluan të përmirësojnë punën e tyre në vreshtat dhe bodrumet.

    Vreshti i madh 49 hektar i Chateau Faugeres është mbjellë në 85% Merlot, 10% Cabernet Franc dhe 5% Cabernet Sauvignon.

    Kjo lejon që vera të zbutet dhe të hapë parfumin e saj. Vreshtat më të vjetra mund të kenë nevojë për shumë pak dekantim.

    Chateau Faugeres ofron pijen e saj më të mirë dhe duhet të arrijë pjekurinë kulmore midis moshës 8-20 vjeçare..

    Read more
  • view

    Château Figeac, Saint-Émilion, Premier Grand Cru Classé 2013

    Chateau Figeac nje nga verat me te mira dhe me njohura te Saint-Emilion,

    shërbehet më së miri në 15.5 gradë Celsius, 60 gradë Fahrenheit. Temperatura e ftohtë, i jep verës më shumë freski 

    Chateau Figeac shkon më së miri me të gjitha llojet e pjatave klasike të mishit viçit, mishit të derrit,  qengjit, rosës,  pulës së pjekur, Chateau Figeac është gjithashtu e mirë kur shijohet me kuzhinen aziatike, sigurisht dhe me peshkun ton, kërpudha dhe makarona.

    L24,000.00 Add to cart
  • view

    Chateau Fleur Cardinale, Saint-Emilion 2014

    Chateau Fleur Cardinale u ble nga Dominique Decoster dhe Florence Decoster në 2001. Para se familja Decoster të blinte pronën, ajo ishte në pronësi të familjes Asseo.
    Chateau Fleur Cardinale ndodhet afer me Valandraud dhe Rol Valentin.

    Chateau Fleur Cardinale është më e mirë me të paktën 6-9 vjet ne shishe. Vreshtat e reja mund të dekantohen për 1-2 orë, Kjo lejon që vera të zbutet dhe të hapë parfumin e saj.

    Vreshtat më të vjetra mund të kenë nevojë për shumë pak dekantim, 

    Chateau Fleur Cardinale arrin pikun ose pjekurine e saj perfekte midis moshës 8-22 vjeç

    Vreshti 24,5 hektarë Saint Emilon Fleur Cardinale është mbjellë në

    70% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon dhe 15% Cabernet Franc

    Kjo vertet eshte nji nga verat me te mira te Saint Emilion !!!

    Read more
  • view

    Chateau Grand Mayne, Saint-Emilion 2014

    Emri i Chateau Grand Mayne duhet të merret fjalë për fjalë. Mayne vjen nga fjala “manor”, që dikur do të thoshte një shtëpi me cilësi, e shoqëruar nga një parcelë e madhe toke.
    Në këtë rast, emri përshkruan në mënyrë të përkryer pasurinë e  Grand Mayne. 

    është mire te pihetme të paktën 5-8 vjet të moshës në shishe.
    Vreshtat e reja mund të dekantohen për 1-2 orë. Kjo lejon që vera të zbutet dhe të hapë parfumin e saj.

    75% Merlot, 15% Cabernet Franc and 10%

    Super vere nga Saint Emilion!!

    Read more
  • view

    Chateau Haut Brisson, Saint. Emilion 2016

    Chateau Haut Brisson, ishte vendosur vetëm në sektorin Vignonet të Saint Emilion, jo larg Chateau Monbousquet dhe Chateau Teyssier pasi pasuria u ble në 1997 nga Peter Kwok.

    Vreshtat 17.94 hektarë të Haut Brisson janë mbjellë në 65% Merlot, 25% Cabernet Franc dhe 10% Cabernet Sauvignon. Terroir është toka zhavorr dhe rërë. Rrushi është afër moshës 30 vjeçare.

    Chateau Haut Brisson mund të shijohet në anën e re me dekantim. Vreshtat e reja mund të dekantohen për një mesatare prej 1-2 orësh. Kjo lejon që vera të zbutet dhe të hapë parfumin e saj.

     

    L4,900.00 Add to cart
  • view

    Chateau La Confession,Saint Emilion 2014

    Viti 2001 ishte  debutuese për Chateau La Confession në St. Emilion, prodhuesi i ri i verës Bordeaux, Jean-Philippe Janoueix. Kaluan vetëm disa vjet derisa Chateau La Confession filloi të tregonte se çfarë ishte në gjendje te prodhonte. 2005 ishte vite i cilësisë së mirë që shprehte cilësinë e vërtetë të verës që mund të bëhej në Chateau La Confession.

    Jean Philippe Janoueix përdor një kombinim të fuçive të lisit në formë të ndryshme. 50% e fuçive janë në formën tradicionale dhe 50% të tjera janë në formën e një cigareje.

    Vreshtat më të vjetra mund të kenë nevojë për shumë pak dekantim,  Chateau La Confession ofron pirjen e saj më të mirë ne moshën e pjekurisë midis moshës 8-22 vjeçare

     

    L4,500.00 Read more