Legjenda thotë se Chateau Talbot e merr emrin nga një ushtar i lashtë britanik, Connetable Talbot. Në 1453, Talbot u vra gjatë betejës në luftën në Castillon dhe pasuria u emërua për nder të tij. Duke ecur përpara disa qindra vjet, Chateau Talbot mbeti në duart e familjes d’Aux-Lally deri në vitin 1917, kur familja Cordier bleu pronën.
Familja Cordier ishte e njohur në Bordeaux si një negociuese dhe për dekada të tëra, ata ishin përgjegjës për shpërndarjen e 100% të verës nga Chateau Talbot. Kjo nuk është më rasti pasi verërat tani shiten hapur në Place de Bordeaux për një larmi të gjerë të negocianëve.
Vreshti 102 hektarë i Chateau Talbot është mbjellë në 66% Cabernet Sauvignon, 26% Merlot, 5% Petit Verdot dhe 3% Cabernet Franc.
Në vitet më të mira, vera do të jetë më e mira midis moshës 12 dhe 20-25 vjeç, pas vintage. Vreshtat e reja mund të dekantohen për një mesatare prej 2 orësh. Kjo lejon që vera të zbutet dhe të hapë parfumin e saj.
Talbot shërbehet më së miri me të gjitha llojet e pjatave klasike të mishit, mish viçi, mish derri, viçi, qengji, rosë, pule të pjekur.
Talbot është gjithashtu i mirë kur shërbehet me pjata aziatike, ushqime deti të ose peshq si ton, kërpudha, makarona dhe djathë.
Talbot eshte nje nga verat me te mira te Saint Julien sidomos viti 2015 !
Read more