Château Beychevelle Saint-Julien 2016

“Mirësevini në Beychevelle, një vend me verë dhe legjenda”

Chateau Beychevelle, për shkak të arkitekturës së saj klasike, mahnitëse të vilës dhe kopshteve të bukura, shpesh është referuar nga tifozët e saj si versioni Bordeaux i Versajës. Sidoqoftë, historia e Beychevelle daton shumë më larg se kaq. Në vitet e saj formuese, ishte pronë e familjes Foix Candale.

Foix Candale u vendosën  në Bordeaux nga 1446, pasi ata tashmë zotëronin Chateau dIssan në Margaux. Në 1565, Peshkopi François de Foix Candale porositi ndërtimin e kalasë së Madhe në Beychevelle. Përfundimisht, Beychevelle u bë pronë e Dukes of Epernon.

Për të kuptuar fuqinë e Dukës, është e rëndësishme të theksohet se të gjitha anijet që lundronin përpara Beychevelle u urdhëruan të ulnin velat e tyre në shenjë respekti. Në fakt, këtu e mori emrin Beychevelle.

Nese provoni Chateau Beychevelle keni provuar ajken e Saint Julien 🙂

2016 – Magjike!

Categories: , Tags: , Product ID: 2435

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Château Beychevelle Saint-Julien 2016”

Your email address will not be published. Required fields are marked *