Historia e gjatë por jo shume e njohur, daton qe në 1622, kur ferma e Dauzac ishte në pronësi të Jean Cousseau. Trashëgimtarët e tij shitën pasuritë në 1671 me një urdhër murgeshash Karmelite.
Vreshti prej 45 hektarësh Chateau Dauzac është mbjellë në 68% Cabernet Sauvignon dhe 32% Merlot.
Chateau Dauzac mund të shijohet edhe kur eshte e re si vere. Vreshtat e reja mund të dekantohen për një mesatare prej 1-2 orësh, Kjo lejon që vera të zbutet dhe të hapë parfumin e saj. Vreshtat më të vjetra mund të kenë nevojë për shumë pak dekantim,
Chateau Dauzac është zakonisht më e mirë me të paktën 7-9 vjet të moshës së shisheve.
Chateau Dauzac shërbehet më së miri me të gjitha llojet e mishit, viçit, mishit të derrit, qengjit, si dhe me ushqimet aziatike
Viti 2015 qe ne disponojm eshte nga me te miret e kesaj keshtjelle!!
Reviews
There are no reviews yet.