Chateau Faugeres Saint Emilion 2015

Kështjella Faugeres ka një histori të gjatë në SAINT Emilion që daton nga viti 1823. Në ato ditë, vreshti ishte në pronësi të familjes Esquissaud. Prona mbeti në duart e së njëjtës familje për rreth 160 vjet.

Në 1987, vreshtat u morën nga familja Guire që ishin pasardhës të drejtpërdrejtë të familjes Esquissaud. Nën drejtimin e Pierre-Bernard Guire dhe gruas së tij Corinne Goulez, Chateau Faugeres filluan të përmirësojnë punën e tyre në vreshtat dhe bodrumet.

Vreshti i madh 49 hektar i Chateau Faugeres është mbjellë në 85% Merlot, 10% Cabernet Franc dhe 5% Cabernet Sauvignon.

Kjo lejon që vera të zbutet dhe të hapë parfumin e saj. Vreshtat më të vjetra mund të kenë nevojë për shumë pak dekantim.

Chateau Faugeres ofron pijen e saj më të mirë dhe duhet të arrijë pjekurinë kulmore midis moshës 8-20 vjeçare..

Categories: , Tag: Product ID: 2212

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Chateau Faugeres Saint Emilion 2015”

Your email address will not be published. Required fields are marked *