Vieux Chateau Certan, Pomerol 2014

L25,000.00

Vieux Chateau Certan është një nga pasuritë më të vjetra Bordeaux në Pomerol. Historia e pasurive daton në të gjithë rrugën prapa në mesin e viteve 1700 kur u themelua nga Jean Demay de Certan.

Katedralja origjinale u ndërtua më afër vitit 1770. Demaj ishin të njohur për punën e tyre në tregtinë e verës Bordeaux. Ata ishin negocianë të suksesshëm dhe tregtarë të verës. Verërat e asaj që ne njohim sot si Vieux Chateau Certan fillimisht u shitën nën emrin e Sertan.

Vieux Chateau Certan është mbjellë në 65% Merlot, 30% Cabernet Franc dhe 5% Cabernet Sauvignon. Kjo tregon një rritje të vogël në Cabernet Franc dhe ulje në Merlot, të mbjellje.

Vieux Chateau Certan shijohet më së miri me të gjitha llojet e pjatave klasike të mishit, viçit, mishit të derrit,  qengjit, rosës, pulës së pjekur, në sgarë. Vieux Chateau Certan është gjithashtu i perkryer me djathra,pasta,dhe ushqime aziatike.
Ky eshte nga Pomerolet me te njohur cmimi flet vete !
Categories: , Tag: Product ID: 2273

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Vieux Chateau Certan, Pomerol 2014”

Your email address will not be published. Required fields are marked *