Château Latour, Premier Grand Cru Classé à Pauillac 1998

L125,000.00

Chateau Latour është si asnjë verë tjetër Bordeaux. Ajo eshte nje vere UNIKE.

Chateau Latour ka qenë më e qëndrueshmja e kështjellave të Rritjes së Parë nga Medoc për më shumë se 100 vjet!
Që nga viti 1996, Chateau Latour ka prodhuar disa nga verërat më të mira në historinë e tyre!

Ndoshta vera më e mirë e prodhuar në kohët moderne, vitit 2009 eshte nje magji e vertet . Nje vere e plote, e fuqishme , e pastër dhe e sofistikuar në stilin e saj. E mbushur me, truffle, erëza dhe aromat e duhanit, Latour në vreshtat kryesore, kërkojnë dekada për tu zhvilluar plotësisht.

Vreshti prej 90 hektarësh Chateau Latour ka 78 hektarë të kultivuar me vreshta që janë mbjellë në 74.2% Cabernet Sauvignon, 23.8 Merlot, 1.8% Cabernet Franc dhe 0,02% Petit Verdot.

Chateau Latour është zakonisht më e mirë me të paktën 15 vjet moshë ne shishe. Sigurisht që mund të ndryshojë pak, në varësi të karakterit të cilësisë së mirë. Chateau Latour ofron pijen e saj më të mirë dhe duhet të arrijë moshën e pjekurisë midis moshës 18 dhe 60 vjeç pas vintage.

Chateau Latour klasifikohet si:  First Growths,Premiers Crus ( Ska nevoje per shume fjale 😀 )

Categories: , Tag: Product ID: 2255

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Château Latour, Premier Grand Cru Classé à Pauillac 1998”

Your email address will not be published. Required fields are marked *